0172 – 782468 info@haservice.nl
Adres: Heijmans Autoservices
L. Pasteurweg 10
2408 AG Alphen aan den Rijn
Routebeschrijving

Diensten

Een greep uit onze diensten.

Winterbanden wisselen: 7 graden!

Een vaak gehoord misverstand: het sneeuwt in Nederland bijna nooit, ik heb geen winterbanden nodig. Het is weliswaar een feit dat het in Nederland ‘slechts’ 23 dagen per jaar (licht) sneeuwt, maar toch is het advies om zomerbanden voor winterbanden te wisselen bij temperaturen onder de 7 graden. Er wordt ook wel eens gezegd: rijd met winterbanden als de ‘r’ in de maand zit.

Het zachter rubber van winterbanden is bijzonder geschikt voor lage temperaturen. Bovendien is het profiel van winterbanden voorzien van ‘lamellen’ die zorgen voor extra grip op het wegdek.

Wij bieden de  mogelijkheid uw winterbanden per seizoen op te slaan tegen een tarief van 30 euro.

Ook het wisselen van  uw banden voeren wij graag voor u uit.

Uw bandenmaat staat op de zijkant van uw autobanden. Wilt u weten welke banden het meest geschikt zijn voor uw auto? Of wilt u weten of winterbanden voor uw situatie de beste oplossing zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Wij repareren en onderhouden alle merken auto’s.  Voor iedere type auto geeft de fabrikant een onderhoudsschema op. De werkplaats is voorzien van professionele diagnoseapparatuur waardoor wij in staat zijn om zelfs de allernieuwste auto's te kunnen onderhouden en te repareren.

Tijdig onderhoud zal de uiteindelijke kosten naar beneden brengen, denk hierbij bijv. aan een distributieriem. Bij het breken hiervan zal de kostenpost veel hoger zijn dan bij tijdige vervanging.

Kleine reparaties zoals een lampje vervangen of een lekke band hoeft u geen afspraak te maken. U bent altijd welkom.

Bij onderhoud en reparatie bieden wij ook gratis vervangend vervoer in de vorm van een leenauto of leenfiets!

Kleine servicebeurt vanaf 99,-

Grote servicebeurt vanaf 120.-

Contact opnemen

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan gaat u naar een door de RDW erkend APK-bedrijf. Hier leest u wat u moet doen.

1.U maakt een afspraak bij een RDW erkend APK-bedrijf. U herkent deze bedrijven aan het erkenningsschild met de tekst ‘RDW erkend’ en een sticker met daarop de tekst ‘APK lichte voertuigen’.

 

2. De APK-keurmeester van het APK-bedrijf keurt het voertuig.
3. De kosten van de keuring zijn niet vastgesteld en verschillen per bedrijf.
4. Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport (ook bij een afkeuring).

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. De RDW kan bij een tekort aan onafhankelijke Keuringsinstanties zelf keuringen verrichten en keuringsrapporten afgeven.

Afspraak maken

Voor een snelle, deskundige en betaalbare APK keuring maakt u gemakkelijk online een afspraak via onze online-agenda.

Tijdens de apk keuring kunt u genieten van een kopje koffie en gratis wifi!

Contact opnemen

Ook voor uw airco kunnen wij u van dienst zijn.

Wij zijn voorzien van de geldige certificaten die verplicht zijn voor airco.

Laat uw airco regelmatig nakijken door een specialist. Het is verstandig de airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen.

U kunt regelmatig uw interieur-/pollenfilters (later) vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een grote beurt.
Voor het onderhoud maakt het niet uit of je de airco veel of juist heel weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat hij stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is namelijk een dure aangelegenheid.

Het koudemiddel moet geregeld worden aangevuld; een drooglopende airco gaat zeker stuk. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik.

Contact opnemen